27. mai 2016

Litt nipsnaps - og hyttetur ;)

Er så lenge siden jeg har skrevet litt - og enda lengre siden jeg har vært i bloggland selv, så i kveld skal jeg ha en liten stund på pc, og sose etter litt inspirasjon av dere, er så mange flinke her ute :) 

Men først må jeg fortelle om mine siste dager. Malte og pyntet noen hermetikkbokser som jeg tok med oppi hytta her om dagen. Liten godisboks (for lakrisen ;) + noen bjørkkvister ble farveklatt i hyttveggen ;)


Det var såpass mye sne på vei opp at jeg måtte sette bilen i enden av bakken vår, så det ble noen hundremeter å gå, i "bratta", pjuh! Det rare var at Bounty strittet litt imot - jeg skjønte ikke noe, for han var jo så glad i hytta.....men svaret skulle jeg få senere.....

Kom opp til vår egentlige parkering - ca 50m fra hytta, så var snøen ganske så rød, og du verden som jeg stusset. Den var jo rød så å si helt frem til hytta, så ble det mindre.
Sikkert et dyr, kanskje harepusen, som har måttet bøte med livet - tenkte jeg, og kom meg inn.
(merket fortsatt at Bounty var litt vàr - men, alderen - tenkte jeg)

Dagen etter startet ganske så grå, overskyet, så jeg fant litt restgarn og prøvde ut et hundmønster.  Det ble to pannebånd - en test.


Så ble været finere ut mot ettermidagen, og vi var en del ute, litt rundt omkring. 
Ryddet i vedhaugen i bua - som sønnen min kløyvet tidligere, så skulle vi rusle liten runde.
 Syns jo Bounty hadde nesen vel mye ut i lufta - og der! Plutselig ble det stopp. Foran bena mine, bare litt på skrå nedenfor hytta, der var det noen megastore "skit-ruser" som slett ikke kom fra verken hund, sau eller fugl. Her må det googles tenkte jeg, ble litt satt ut.


Som jeg tenkte, antagelig en bjørn, sukk! Vet det har vært bjørn ved terassen for mange år sia - så helt ukjent er det ikke. Men uansett, resten av ettermiddagen forble ganske så rolig, mens tankene vandret....


Den nye lykta fikk sin plass - passet faktisk godt her inne.


Kveldssola skinte så fint, fuglene kvitret fra tidlig morgen, til sent mot natt...
Hvitveisen nikket såvidt på bakken - var nok en smule kaldt til den, tror jeg...

Dagen etter våknet jeg til blå himmel. Og på tur nedover, lå Hersjøen der, så speilblank og nydelig - vi måtte nedenom, Bounty og jeg. Førstnevnte elsker jo vannet :)
 vel, begge to egentlig ;)Må sies, at da jeg kom hjem, ringte jeg grunneieren der oppe, tvert! De slipper jo ut sauene på denne tiden, og dette skremte meg jo litt tross alt. Han satte stor pris på at jeg ringte - og nevnte at dette var ikke helt ukjent, de skulle dra oppover og kikke. Vel, bamsen har nok kommet langt inni fjellet nå - og dessuten, så har jeg en ganske sterk feeling på at den hadde blitt like redd som meg - om vi plutselig hadde treftes! Verre med de små dyrene - som kanskje må bøte med livet.
Og uansett - neste gang kjører jeg så å si helt frem! Kun 50-60m å gå - lyst å bli med? ;) 

Men nå må jeg vel ut og kjøp knapper til Rygja`n snart også - begynner og ser enden der - det blir kjekt.
Så skal du ha tusen takk for at du titter innom, alltid trivelig å lese ordene du legger igjen :)
Ønsker deg ei riktig fin Mai-helg, kos deg så godt du kan - klem fra meg!


6 kommentarer:

 1. Hjelpe seg,bjørn !! Du er svært tøff da!!!!! Ilag med Bounty! Veit ikkje om eg tørr være med der. Flotte boksar og fine bilder!

  SvarSlett
 2. Litt spesielt med bjørn ved hytta, da, men han stikker vel når dere kommer antakelig.
  Får håpe han ikke forsyner seg i saue-flokken.

  God helg fra Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Ingunn, du spurte vel en gang hvor hytten min er, det er i Selbu - kjent der kanskje? :)

   Slett
 3. Det hørtes ut som ein spennande hyttetur!! Tenk, bjørn så nære, eg hadde ikkje likt meg, du er tøff!
  Gleder meg til snelletreff!

  SvarSlett
 4. Du og Bounty har det kjekt på hyttetur. Men ble vel litt ekstra spenning denne gangen tenker jeg. Fine bilder både av natur og hytte interiør.

  SvarSlett
 5. Huff, litt skummelt med bamsen da...

  SvarSlett