26. august 2021

Jakke i Sisu

 Så er Hellejakken ferdig, jakken som er designet av Lill Frost. Denne jakken har jeg kikket lenge på, og originalfarven på mønsteret er mørkegrønn, og div farver på ermene - strikket i Mini Alpakka,

Jeg bestemte meg for å bruke garn som jeg har, og regnet ut at mini alpakka har løpelengde på 150 meter, og Sisu har løpelengde på 175 meter. Og med mine 7 nøster så skulle dette holde til min str - og yes! Kjempeheldig ;) rakk akkurat. Nesten samme str.fasthet på Sisu og Mini Alpakkka.

Hadde også rustbrune nøster som fristet - men, det er noe med denne dongeryfargen som jeg liker veldig godt. Så sånn ble den

Mønsteret finner du på Strikkoteket.no ( Lill Frost Design) og hos Sandnes


Farvenr i blått 6324, og litt mørkeblått, hvitt, og en gråbrun farve.
Beltet ble strikket i fletter, med, krepsemasker rundt - noe jeg aldri hadde prøvd meg på

Krepsemaskene ble kanskje litt tette - men pytt sann, øvelse gjør mester ;)

Se, her er blåfarven mer normal, som dongery.
Jeg tok bilder ute, da det var ganske mye sol - så de øverste bildene ble litt "gilde", men nå fikk jeg et ok bilde av farven - inne ;)

Startet jo på Axilla Summer Tee - toppen, samtidig som jakken - men, tro det eller ei, jeg har rekt opp denne toppen, ikke spør hvorfor, mulig jeg bare ble lei farven (bringebærrød) Får se mot neste vår, orker liksom ikke tenke på topper akkurat no 🍀🍁

Nå tror jeg det blir litt småstrikk fremover, dvs strømper, luer og sånt. Mulig blir ei messe eller to.
Etter å ha strikket litt Fair Isle-mønster i sommer, så har jeg lyst til å lage noe mere, så nå skal jeg studere heftet til Marie Wallin, Wildwood. Der er så mye fint.
Det magasinet Wildwood, det handlet jeg hos Norwegian Spirit, en fin butikk i Bergen.
(bra jeg bor et stykke unna 😉)
Du finner den HER

Sitter litt i ørske her, dvs feber og ond kropp, men, jeg er no fullvaksinert i allefall nå da. Knapt kikket på et nøste i dag - og da må man jo være ut av drift!! Sant? 
Ble kort denne gangen, er vel ok det også ;)
Nå skal kroppen pleies - så håper vi på en bedre dag i morgen.

Håper det er bra med dere der ute - ta godt vare på deg selv - klem fra tr.lag, takk for at du sveiper innom

7 kommentarer:

 1. Hei igjen! Veldig flott jakke du har strikket deg. Jeg er også veldig glad i blått, å den jeansblå fargen på jakken var jo bare lekker. Syns krepsemasker er så fint, men jeg har ikke helt klart å knekke koden hvordan man gjør det. Jeg ble veldig dårlig etter dose 2 av vaksinen, galskapen pågikk vel i 2-3 dager, men fy altså, det var lite gøy. Ja, du er nok ute av drift nå ja, så derfor skal du bare ta livet med ro å helst ikke gjøre noen ting. Ønsker deg god bedring.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen-tusen takk, hvem du no er ;) funderer jo litt da - det forstår du vel ;) krepsemasker ja, du hekler som vanlig, men, i stedet for å hekle mot venstre så hekler du mot høyre. Kan også se inne på garnstudio sin side, ok forklart der :)

   Slett
  2. Tusen takk, det skal jeg jammen sjekke ut....krepsemaskene altså... Hilsen Wenche

   Slett
 2. Nydelig jakke. Og helt utrulig at fargen spiller seg så ulik!!! Du strikker "mil etter mil", og produserer mye fint altså

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk snille du :) strikker vel mil etter mil du også tror jeg :)

   Slett
 3. Denne jakken var bare helt utrolig fin. Og blå, min favorittfarge!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen-tusen takk Liv, varme ord du legger igjen, takk :)

   Slett