18. februar 2014

I normalen igjen....

Ja nå er jeg kommet litt inn i normalen igjen. Nettopp fått gjort ferdig et par lester her - laget i Sportsragg. Dette er både et godt og slitesterkt garn. Toppers til lester, og især til karer som sliter litt på slike ;) blir å lage et par til - begge karene her skal få.....




Velger strikke 2 r, 2 vr, sitter godt på foten.

I forindelse med helgen, så fikk vi også litt tid til garnbutikk i byen.
Den heter Norwegian Spirit  Her var det masse fristelser - men nå begynte
det sannelig og bli stapping`s i bagen min, men, fikk plass til 2 nydelige Rowan-nøster :)


Hmm, syns bildet viser en litt for lys lillafarve - den er litt mørkere enn dette.
Mykt og godt, består av  84% baby alpaca, 8% merino wool og 8% nylon.
Akkurat lagt opp til en hals som skal lune litt...

Ja denne "kremen" gjorde dagene trivelig :)


*******
Tror også jeg har knekt koden, når det gjelder og få laget gode brød.
Bakt 4 brød siste døgn - dog med gl.fri havregryn, gl.fri sammalt spelt,
og vanlig spelt mel. Brukte bare halvparten av gjærmengden - da jeg leste 
en plass ang spelt og gjær - bruk kun halv mengde! Fikk heve godt, både 
før og etter elting + deigen er ganske løs, en smule klissete. Og wow! Denne
gang ble de virkelig "fluffy" - og gode. Toppers! Alt dette skal noteres.....


Legger inn oppskriften på neste blogg. Må rekk en buss her.....

Ha en fin dag!





3 kommentarer:

  1. Godt å være heime igjen, med gode minner i tankeboksen!! Så bra at du fikk tida innom jernbanen! Nydelig garn du har kjøpt deg! Snille karar fortjene gode sokkar - og snille dama fikser det hu!

    SvarSlett
  2. Tykke sokker er alltid kjekt å ha! Og det med mindre gjær til speltmel, har jeg aldri hørt før. Men kanskje det er noe der, for det er vanskelig å bake med. Takk for gode råd!

    SvarSlett
  3. Så kjekt at du rakk innom på Jernbanen også. Lurte litt på om du fekk plass til alt i bagen din ja...
    Brødet ser herleg ut, kos deg vidare med både baking og strikking!

    SvarSlett