5. februar 2014

Nå blir det andre boller... :)

Etter å ha vært uten bakst ei stund - sia jul ;) så fant jeg ut at jeg ville prøve ei ny oppskrift på boller. Angrer ikke et sekund - disse ble kjempegode.
Har derfor lyst til å dele oppskriften med dere - her er nemlig sukker erstattet med Steviosa - med andre ord; 0 kalorier. Og speltmel - som er mye sunnere enn hvetemel :)
Disse blir det flere av :)



150 gr smør
4 dl melk
3 ss steviosa sukker
600 gr speltmel fint
1 ts salt
2 ts kardemomme
1 pose tørrgjær
Ca 1 dl rosiner om du ønsker
""""""""""""""""""""""""""""""""""
Smelt smøret i en kjele, tilsett melken, lunkes i kjelen, og rør inn steviosaen godt. 
Tilsett mel, salt, kardemomme og tørr gjær i den lunkne væsken.
Eltes ~ og la nå deigen heve godt, gjerne 3 kvarter til en time.
Trill ut bollene, settes på bakebrett m/papir, og la dem heve godt igjen, ca 30-40 min.
Pensle gjerne med egg om ønskelig.
Stekes på 220 grader ca 10-15 min - følg med for ovner kan være litt forskjellig.
Lykke til! :)

******************************************
Ellers har jeg litt tråder å feste, lapper å hekle, sy sammen skuldre, 
sy glidelås i kjeldress, strikk kluter, strikk babypose.....etc.
OL står for døren, da er det trivelig med håndarbeid også ;)

Ha ei fortsatt god uke!

Pst; kan sikkert bytte ut speltmelet med hv.mel om ønskelig :)


3 kommentarer:

  1. Freistar med slike bollar, dei ser lekre ut!

    SvarSlett
  2. Det nærmer seg fastelaven. Ser luftige og gode ut. Heilt nytt ord for meg, steviosa-- ?!?! MÅ sjekkast opp!

    SvarSlett
  3. Eg har aldri vore noken ekspert på gjærbakst, men denne oppskrifta skal prøvast ! Ha ein fin dag !

    SvarSlett