5. mars 2014

Litt ditt og datt.....

Ingenting ferdig i dag - ingenting, bare litt tanker som surrer ikring.....
En tanke streifer meg - oftere enn annet for tiden. Det handler om kreativitet og sorg/savn.
Jeg har alltid vært glad i håndarbeid - noe de fleste rundt meg vet.
Men, slik som det har tatt av, de siste 4-5 årene, det er ganske pussig.
Etter at fam.medl`er er gått bort, så er det som om noe driver meg, jeg bare få tankene mine over i farvespekter/mønster og div. Er dette ubevisst tro? Kanskje det er min måte å bearbeide sorg på?
Vel, uansett, jeg holder no` på med litt div her.Her er begynnelsen av et pledd. Har nyttet opp 50 gram Hifa Ask mørk rød, og begynt med brun/beige - også Hifa Ask, som får hullmønsteret "kløvereng". Skal også bli 2 farver til med 
annet mønster. Tror det blir noe enkel brodering på de mørkrøde stripene - får se...

Da jeg var hos Åshild, fikk jeg se ei kjempefin bok, "Solveigs vantar". Nå har jeg lett etter denne, men ser ut til at den ikke er i salg lengre. Ble at jeg bestilte denne "Inspiration från norr", samme forfatter. Dette er også ei fin bok - masse mønster og inspirasjon. Fant den HERDen andre boken er virkelig en av de bedre oppslagsverk hva mønster angår.
Har du denne, ja da har du alt egentlig, anbefales varmt. Har tenkt, og tittet i den ei stund, så, den ble et "must". Men, nå er det kjøpestopp på bøker og blader her - merk; eneste unntak er når Filati kommer ut, og det er vel en gang hver andre eller tredje måned - det tåles vel :)
Så ser dere nye bøker her nå, så får dere arrester meg! :) mener det....

***************

Da, tror jeg sannelig jeg skal nøste opp noen hesper her, greit med no småarbeid innmellom kofte og pledd. Ha en fin kveld der ute - her i trøndelag råder det vårstemning, 12 grader og sol i dag. 5 kommentarer:

 1. Ryddig og fint garnlager og mange mønstrar til inspirasjon. Det å strikka er terapi og god psykologi - derfor viktig å lager klart til innfalla kjem. Enig i at Filati, er eit scoop av mønsterhefte. Klart du må ha noko å sjå fram til!!

  SvarSlett
 2. Jeg takler sorg på samme måte som du beskriver her... Har alltid vært glad i å strikke, men de siste månedene er jeg nærmest blitt manisk og avhening av å ha mange ting på gang, mange inspirasjoner... Det er min måte å takle en stor sorg i livet på, en måte å finne gleden i hverdagen, og bearbeide det tunge. Takk for innlegget. Godt å vite at andre også finner hjelp i håndarbeid :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for ordene du legger igjen - ja det er både fint, og godt, å dele slike tanker med flere. Jeg prøver "finne" deg, men du har ingen side (blogside) - er du på FB? Prøv å finn meg der da vel :) trivelig med flere håndarbeidsvenner :)

   Slett
 3. Synes du treffe godt ka gjelde strikking og sorgarbeid. Anar ikkje kva eg skulle gjort dei siste tre åra uten garn og pinnar!!
  Kjøpestopp ja, det trur eg ikkje før eg ser det:) Men mitt øye skuer at du fortsatt har goood plass i garnskapet ditt da...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det henger nok mer sammen enn vi aner, tanker og gjøremål. Garnskapet ja, jeg måtte ta ut en masse, for jeg fikk ikke tak i det innerste - dumme hyller!! :-D (stappet to fulle poser med garn - håper å få tak i litt fler hyller) har vært flink sju - ikke kjøpt blad på leeenge no :)

   Slett